01.

Formålet med psykoterapi er at du kommer i balance i dit liv, så du kan møde livets gode og dårlige udfordringer konstruktivt. Formålet er også at opbygge modstandskraft - resiliens. Resiliens er evnen til at skabe positive resultater i sit liv – mentalt, socialt, følelsesmæssigt og spirituelt – på trods af modgang. 

Stress: Hvis du ude af balance, er blevet presset af de store krav, der findes på mange arbejdspladser, hvis dine grænser igen og igen er blevet overskredet kan det være, at du lider af stress. Stress er en alvorlig fysisk og psykisk tilstand, der kan blive kronisk, hvis du ikke får hjælp. Stress sætter sig i dit nervesystem, og det føles som om du hele tiden er oppe at køre, som om du hele tiden skal noget, ikke kan hvile eller slappe af, og ikke kan få jordforbindelse, samtidig med at du er dødtræt og har svært ved at tænke. Hvis du lider af stress kan jeg hjælpe dig tilbage i balance igen ved at løsne det stress, der har sat sig i dit nervesystem, så dit nervesystem kommer tilbage i balance igen. 

Depression: Der er mange ubehandlede tilfælde af stress, der bliver til depression. Depression er en af de tilstande, der tager mest af ens livskvalitet - man bliver passiv, man mister lysten til socialt samvær, måske mister man lysten til at spise og sover hele tiden. Det kan også virke sådan, at man har svært ved at sove og altid er træt. Depression er også en tilstand i et ubalanceret nervesystem og du kan få det bedre ved at vi arbejder med at balancere dit nervesystem. 

Selvudvikling: Som små er vi nødt til at skubbe de sider, der ikke passer til vores familiesystem og til det samfund, vi bor i, ned i underbevidstheden for at passe ind. Børn under 10 vælger altid tilknytning fremfor autencitet, for tilknytning betyder overlevelse for et barn. Når vi så bliver voksne kan vi enten leve på autopilot - indenfor de rammer, vi har fået sat de første 20 år af vores liv - eller vi kan kigge på vores liv og prøve at finde ud af, hvem vi er og hvad vi har at bidrage med. De fleste har oplevelser i deres liv, der "vækker" dem fra autopiloten - f.ex. når man får sit første barn, når man forelsker sig, når noget af det, man har ønsket sig, går i opfyldelse. Men mange falder tilbage på autopiloten igen, fordi de ikke ved, hvordan de skal bære sig ad med at forblive åbne for livet. Hvis det er sådan, du har det, kan jeg hjælpe dig med at undersøge, hvem du er, hvad du vil og hvordan du forbliver åben.